Acetyleen 2024-01-25T15:27:25+00:00

Veilige opslag van acetyleen gasflessen. Autogeen lassen met acetyleen.

Acetyleen, een synthetisch gas geproduceerd uit calciumcarbide en water, staat centraal in talloze industriële toepassingen en processen. Bij JC van Loon Gasservice in Nieuwkuijk, bieden we een uitgebreide selectie acetyleen gassen met persoonlijk advies en snelle levering.

Diverse toepassingen van acetyleen gassen

Acetyleen gas is toepasbaar in verschillende sectoren. Bij autogeen lassen en snijden, een veelvoorkomende toepassing, creëert acetyleen in combinatie met zuurstof een intense vlam met temperaturen tot 3.200 °C. Deze hoge temperaturen zijn cruciaal voor nauwkeurig laswerk en snijprocessen.

Daarnaast wordt acetyleen gebruikt als brandgas voor het vlamspuiten van metalen coatings, waardoor duurzame bescherming tegen corrosie ontstaat. In de bouwsector speelt acetyleen een rol bij het snijden van metalen en het uitvoeren van constructiewerkzaamheden.

Opslag en veiligheid van acetyleen staat voorop

Veiligheid staat voorop bij het werken met acetyleen. Als kleurloos, onstabiel en hoog ontvlambaar gas vereist acetyleen specifieke kennis en zorgvuldigheid. Bij JC van Loon Gasservice zorgen we voor goed advies om een veilige omgang met acetyleen te waarborgen. Acetyleen en zuurstofmengsels voldoen aan de strikte PGS15-richtlijnen. Zuurstof en acetyleen kunnen naast elkaar worden opgeslagen op voorwaarde dat ze per gelijksoortige groep worden geordend volgens kleurencodes.

Hoe kan ik acetyleen goed gebruiken?

De combinatie van acetyleen en zuurstof, met hun hoge verbrandingstemperatuur, vereist voorzichtigheid. De kans op een gelijktijdig falen van twee gasflessen, resulterend in vermenging en ontsteking, wordt echter als verwaarloosbaar beschouwd. De kleurcodes, roodbruin voor acetyleen en wit voor zuurstofcilinders, waarborgen een georganiseerde opslag en voorkomen verwarring.

Waar kan ik acetyleen gas kopen?

Bij JC van Loon Gasservice begrijpen we de behoeften van diverse industrieën en streven we naar het leveren van hoogwaardige acetyleen gassen. Onze ruime voorraad, gecombineerd met snelle gaslevering op uw locatie en persoonlijk advies, maakt ons de ideale partner voor bedrijven die vertrouwen op veilige en efficiënte gasoplossingen. Neem contact met ons op voor deskundig advies en verzeker uzelf van een betrouwbare gasleverancier in Midden en Zuid Nederland.

Profiteer van onze snelle gaslevering

Ontdek de voordelen van acetyleen en optimaliseer uw industriële processen. Bij JC van Loon Gasservice profiteert u van een ruim assortiment gassen en betrouwbare leveringen. We beschikken over eigen transportmiddelen om uw order zo snel mogelijk bij u te leveren. Spoedorders bij ons zijn mogelijk binnen heel Nederland. Heeft u gas nodig? Neem dan contact op om de gaslevering op uw locatie samen te bespreken.

Producten

Interesse? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaand formulier. Start met uw KVK nummer en dan worden de basisgegevens automatisch aangevuld. Vul vervolgens per type uw gewenste aantal in. Wij stellen een passend voorstel op met de producten die door u zijn aangevraagd. Voor vragen of advies kunt u contact met ons opnemen.  Ik ontvang graag een offerte voor onderstaande industriële gassen:


  Wij sturen u binnen 1 à 2 werkdagen een passende offerte op basis van uw aantallen.

  Order met spoed? Neem direct contact op.

  Heeft u last van een lekkage of ander technisch probleem waardoor u met spoed onze producten benodigd? Wij zorgen voor een spoedige en gepaste afhandeling van zaken. U kunt ons 24/7 bereiken op 06-53186742.

  Spoedorder plaatsen – bel direct
  • Korte lijnen

  • 24/7 bereikbaar

  • Grote voorraad

  • Snelle leveringen