Ballonvaart gas 2024-01-18T09:54:56+00:00

Gas vulling voor uw luchtballon nodig?

Propaangas is één van de schoonste fossiele brandstoffen. Het is een koolstofarme brandstof en tijdens de verbranding komt zeer weinig fijnstof vrij. Daardoor is propaan uitermate geschikt voor de gasbranders van heteluchtballonnen.

Het gas dat gebruikt wordt bij een ballonvaart is propaan. Voor u als ballonvaartorganisatie is uw planning grotendeels afhankelijk van de weersomstandigheden. Eén ding is zeker, als u wilt en kunt varen met gasten, moet u wel voorbereid zijn en alle benodigde gassen en materialen in huis hebben. Wij zijn hier volledig en flexibel op ingericht.

Zonder zorgen luchtballon varen

Door te branden kan de piloot de luchtballon opwarmen zodat hij stijgt. De lucht in een heteluchtballon wordt verhit tot een temperatuur van ongeveer 100 graden. De ballon is van boven meestal bolvormig en heeft een trechtervormige opening aan de onderkant. Er bestaan echter ook special-shapes, die een afwijkende vorm kunnen hebben. Het omhulsel wordt voor de start op de grond uitgespreid, met de mand op zijn kant. Met een grote ventilator blaast men koude lucht naar binnen, waardoor het omhulsel bol gaat staan. Daarna ontsteekt men de gasbranders die de lucht in de ballon verhitten, zodat hij omhoog komt, de mand rechtop trekt en met de inmiddels ingestapte passagiers het luchtruim kiest.

Aan de mand van een heteluchtballon hangen geen zandzakken. Om te stijgen verhit de ballonvaarder de lucht in de ballon. Doet hij de gasbranders uit, dan zal de lucht langzamerhand afkoelen, zodat de ballon weer gaat dalen.

Onbezorgd luchtballon varen op propaan gas

De gasbranders van een moderne heteluchtballon gebruiken in de meeste gevallen propaan. Wanneer de buitentemperatuur erg laag is, kan de ballonvaarder ervoor kiezen om zijn gasflessen na het vullen met propaan af te persen met stikstof. Dit veroorzaakt een hogere druk in de fles waardoor er een grotere vlam ontstaat en de ballon sneller verwarmd wordt. Dit kan in sommige gevallen waarbij snel stijgen nodig is, veel gas en tijd sparen.

Profiteer van onze snelle service en plan uw vuldag

De meeste ballonvaarten vinden plaats in het weekend en tijdens feestdagen. Juist dan is het essentieel dat de gasflessen afgevuld kunnen worden zonder afhankelijk te zijn van openingstijden. Wij zijn volledig ingericht op deze flexibele omstandigheden. Neem direct contact met ons op!

Interesse? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaand formulier. Start met uw KVK nummer en dan worden de basisgegevens automatisch aangevuld. Vul vervolgens per type uw gewenste aantal liters in. Wij stellen een passend voorstel op. Voor vragen of advies kunt u contact met ons opnemen.  Ik ontvang graag een offerte voor onderstaande aantal liters per vulmoment:
  Wij sturen u binnen 1 à 2 werkdagen een passende offerte op basis van uw hoeveelheid.

  Order met spoed? Neem direct contact op.

  Heeft u last van een lekkage of ander technisch probleem waardoor u met spoed onze producten benodigd? Wij zorgen voor een spoedige en gepaste afhandeling van zaken. U kunt ons 24/7 bereiken op 06-53186742.

  Spoedorder plaatsen – bel direct
  • 24/7 bereikbaar

  • Dekking in heel nederland

  • Eigen vulstation

  • Spoedorders mogelijk