Helium 2024-01-25T15:27:41+00:00

Helium gassen kopen bij onze groothandel in Nieuwkuijk

Helium, bekend als het gas dat ballonnen doet zweven op evenementen, heeft een veel bredere reikwijdte dan alleen feestelijke decoratie. Bij onze groothandel in vaste en vloeibare gassen in Nieuwkuijk bieden we helium gassen aan, geschikt voor diverse toepassingen.

Helium voor het vullen van ballonnen en luchtschepen

Hoewel helium veel gebruikt wordt om ballonnen te vullen, is het ook een veiliger alternatief voor waterstof in luchtschepen. Met een stijgvermogen van 93% van waterstof, vermijdt helium het brandgevaar van waterstof, waardoor het een populaire keuze blijft voor opwaartse kracht.

Helium als koelmiddel voor extreme temperaturen

Vanwege het extreem lage smelt- en kookpunt is helium een uitstekend koelmiddel voor toepassingen die lage temperaturen vereisen. Het wordt gebruikt in supergeleidende magneten, cryogeen onderzoek en zelfs in MRI-scans in de medische sector. Het vermogen om warmte efficiënt af te voeren maakt helium onmisbaar in deze toepassingen.

Helium voor diepzeeduiken

Diepzeeduikers maken gebruik van helium als ademmengsel om de risico’s van zuurstofgiftigheid en stikstofnarcose te verminderen. De lage dichtheid van helium vergemakkelijkt het ademen onder hoge omgevingsdruk, terwijl het thermische geleidingsvermogen zorgt voor extra warmteverlies. Onze groothandel in Nieuwkuijk heeft een ruime voorraad helium.

Helium toepasbaar in uw industrie of medische sector

Helium wordt ingezet als draaggas, als beschermgas bij booglassen en als groeimedium voor silicium- en germaniumkristallen. Daarnaast zorgt het voor goudgeel licht in gasontladingslampen en wordt het gebruikt voor lektesten van drukvaten. Raketaandrijving, supersonische windtunnels en andere geavanceerde toepassingen maken eveneens gebruik van helium.

Profiteer van onze snelle service en ruime voorraad

Bij onze groothandel in Nieuwkuijk begrijpen we de diverse behoeften van industrieën en bieden we hoogwaardige helium gassen aan. Of het nu voor feestelijke gelegenheden is of voor geavanceerde technologische toepassingen, wij leveren helium op een veilige en efficiënte manier. Gasnodig.nl is flexibel en kan zich aanpassen aan uw wensen. Helium is bij ons altijd voorradig dus we kunnen perfect schakelen en inspelen op uw vraag. We beschikken over een eigen wagenpark om uw order zo snel mogelijk bij u te leveren. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over ons helium assortiment.

Producten

Interesse? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaand formulier. Start met uw KVK nummer en dan worden de basisgegevens automatisch aangevuld. Vul vervolgens per type uw gewenste aantal in. Wij stellen een passend voorstel op met de producten die door u zijn aangevraagd. Voor vragen of advies kunt u contact met ons opnemen.  Ik ontvang graag een offerte voor onderstaande industriële gassen:


  Wij sturen u binnen 1 à 2 werkdagen een passende offerte op basis van uw aantallen.

  Order met spoed? Neem direct contact op.

  Heeft u last van een lekkage of ander technisch probleem waardoor u met spoed onze producten benodigd? Wij zorgen voor een spoedige en gepaste afhandeling van zaken. U kunt ons 24/7 bereiken op 06-53186742.

  Spoedorder plaatsen – bel direct
  • Korte lijnen

  • 24/7 bereikbaar

  • Grote voorraad

  • Snelle leveringen