Industriële gassen 2024-01-18T09:57:04+00:00

Industriële gassen nodig? Snelle leveringen.

Wij zijn gespecialiseerd in het leveren aan MKB bedrijven. Doordat wij onafhankelijk zijn van grote partijen zijn bij ons de lijnen kort en kunnen wij een snelle service verlenen. U ontvangt van ons een transparante offerte voor de producten die u afneemt en weet dus wat u kwijt bent voordat u een bestelling plaatst. Via het offerteformulier kunt u eenvoudig een offerte aanvragen.

Als één van de grootste gasleveranciers van Nederland beschikken we over een groot aanbod gassen, waaronder industriële gassen. Deze gassen worden in diverse branches gebruikt en zijn breed toepasbaar. Wij leveren o.a. aan de industrie, dienstverlening, recreatie, evenementenbedrijven, horeca, installatiebedrijven en logistieke dienstverleners.

Wat zijn industriële gassen?

Industriële gassen zijn gassen die voornamelijk in industrieën worden gebruikt voor uiteenlopende toepassingen. De meest bekende gassen zijn propaan, albee, altop, stikstof, argon, waterstof, CO2 (koolzuur), O2 (zuurstof), koelgas, acetyleen, helium en voedingsmiddelen gas.

Bent u werkzaam in de metaalbouw, metaalverwerking, voedingsmiddelenindustrie, elektronica, glasproductie, automotive branche of de gezondheidssector? Dan maakt u vast en zeker binnen uw bedrijf gebruik van bepaalde industriële gassen om productie processen efficiënt te laten verlopen. Ook in laboratoria en op hogescholen worden regelmatig technische gassen gebruikt. Er zijn vele industrieën die gebruik maken van industriële gassen.

Industriële (ofwel technische) gassen werken gecombineerd ook uitstekend. Dit gecombineerde gas wordt ook wel een menggas genoemd. Het menggas wordt meestal ingezet om staal en andere metalen te smelten in de glas- en steenindustrie. Ook helpt het om de oppervlaktespanning van vloeibaar ijzer kleiner te maken. Menggas is een gemengd gas dat voor het grootste deel uit argon bestaat. Bij dit gas is er een percentage CO2 gas toegevoegd. Hierdoor is menggas beter geschikt voor het lassen van staal en RVS met een MIG/MAG lasser dan zuiver argongas. Menggas heeft niet alleen een beschermende functie, maar ook een actieve functie in het lasproces. Zo zorgt hij bijvoorbeeld voor een betere inbranding en minder lasspatten.

Optimaal lassen met technische gassen

In de metaalverwerking industrie (waar u te maken heeft met diverse lasprocessen) worden de technische gassen het meest gebruikt. Maar niet bij alle lastechnieken maakt men gebruik van hetzelfde gas. Voor bijna elke techniek is een ander gas toepasbaar, zoals bij het MIG/MAG lassen.

MIG/MAG-lassen is een specifieke lastechniek. De naam is een afkorting en staat voor Metal Inert Gas / Metal Active Gas. Het zijn eigenlijk twee soorten maar het enige verschil tussen de twee technieken is het gas dat ervoor gebruikt wordt. Bij aluminium of RVS lassen dan kiezen we voor MIG, of een menggas van inerte en actieve gassen. Wilt u staal lassen dan kiezen we voor MAG (CO2).

Technische gassen worden ook gebruikt bij hardsolderen. Bij hardsolderen, ook wel vlamsolderen of braseren genoemd, is gas nodig. Hardsolderen gebeurt op een hoge temperatuur tussen de 450 en 900 graden Celsius. Om te solderen worden legeringen gebruikt op basis van koper, zink en zilver.

Wat krijgt u niet?

 • Langdurige contracten
 • Onduidelijke facturen
 • Administratietoeslag
 • Lange termijntoeslag
 • Overige onnodige leveringstoeslag

Profiteer van onze snelle service

Ons assortiment industriële gassen bestaat uit o.a. Albee, Altop, Argon, Argon Mengassen, Helium, Koelgas, Stikstof, Waterstof, Acetyleen, Zuurstof en Voedingmiddelen gas.

Interesse? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaand formulier. Start met uw KVK nummer en dan worden de basisgegevens automatisch aangevuld. Vul vervolgens per type uw gewenste aantal in. Wij stellen een passend voorstel op met de producten die door u zijn aangevraagd. Voor vragen of advies kunt u contact met ons opnemen.  Ik ontvang graag een offerte voor onderstaande industriële gassen:


  Wij sturen u binnen 1 à 2 werkdagen een passende offerte op basis van uw aantallen.

  Order met spoed? Neem direct contact op.

  Heeft u last van een lekkage of ander technisch probleem waardoor u met spoed onze producten benodigd? Wij zorgen voor een spoedige en gepaste afhandeling van zaken. U kunt ons 24/7 bereiken op 06-53186742.

  Spoedorder plaatsen – bel direct
  • Korte lijnen

  • 24/7 bereikbaar

  • Grote voorraad

  • Snelle leveringen