Koudemiddelen – Koelgas 2024-01-18T09:53:15+00:00

Koudemiddelen (of koelgas) nodig?

Bent u met spoed op zoek naar koudemiddelen zoals koelgas of natuurlijk koelgas? Gasnodig.nl heeft een ruim aanbod aan verschillende koudemiddelen die ingezet kunnen worden in airco installaties, maar ook voor koel- en vriescellen op vaste locaties bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt ons 24/7 bereiken. Dankzij onze snelle service kunt u op ieder moment de gewenste koudemiddelen bij ons afnemen. Ook wanneer u periodiek koelgas wilt laten leveren, staan wij voor u klaar. Wij leveren onze producten o.a. aan de zakelijke sector:

 • Kleine en grootschalige koudeopslag (o.a. warehouse);
 • Supermarktkoelsystemen;
 • Industriële, commerciële en huishoudelijke warmtepompen;
 • Automotive industrieën;
 • Blast, spiraal en plaatvriezers.

Groot aanbod aan koudemiddelen

Als allround gasbedrijf helpen we u graag bij het vinden van gassen en koelmiddelen die voor u passend zijn. We bieden zowel chemische als natuurlijke koudemiddelen aan. Enkele voorbeelden van koudemiddelen uit ons assortiment zijn: R134a, R404a, R407c, R407f, R410a, R448a, R450a, R452a, R32 en R1234yf. Maar hier houdt ons aanbod niet bij op. Staat het product waar u naar op zoek bent hier niet tussen? Geen probleem! Neem contact met ons op en vraag naar onze mogelijkheden.

Natuurlijke koudemiddelen: R744

Buiten de bovengenoemde koelgassen bieden wij ook milieuvriendelijke koudemiddelen aan. De R744 is een natuurlijk koudemiddel. Het grote voordeel van dit vrij nieuwe koudemiddel is dat deze niet schadelijk voor het milieu is, omdat deze bestaat uit CO2 waarbij het vochtgehalte onder de 10 ppm ligt. R744 kenmerkt zich door een laag GWP van 1. Vele andere koelgassen hebben een GWP vele malen hoger en zullen komende jaren worden uitgefaseerd door de EU. R744 is een toekomstbestendige keuze die veel veiliger is dan koelgassen die bestaan uit propaan of ammoniak. Er komen in geval van een lekkage geen gevaarlijke stoffen voor het milieu vrij en zijn ook niet schadelijk voor uw gezondheid. Wij kunnen de R744 leveren in bundels van 12*50 liter (450 kg).

Koudemiddel R32

In het algemeen wordt koudemiddel R32 (difluormethaan, CH2F2) gekocht voor het bijvullen van warmtepompen als koelvloeistof. Koudemiddel R32 behoort tot de categorie HFK-koudemiddelen en wordt gekenmerkt door een vrij laag GWP van 675 en een ODP van 0. Deze waardes geven aan dat R32 momenteel al voldoet aan de F-gassenverordening van 2025. Daarnaast heeft deze stof diverse positieve thermodynamische eigenschappen:

 • Een zeer hoge verdampingsenthalpie en volumetrisch koelvermogen;
 • Lage dampdichtheid;
 • Kleine massastroom en bevorderlijk energieverbruik bij het verdichten.

Dankzij dit R32 koudemiddel is er ca. 20 tot 30% minder koudemiddel nodig, geven meer vermogen en verbruiken minder energie.

Koudemiddel R407c

Koudemiddel R407c wordt doorgaans ingezet in warmtepompen, in de gewone koeling, in bedrijfskoeling en overige airconditioningstechnieken. Dankzij dit koudemiddel kunnen deze installaties goed functioneren. Het middel bevat geen chloor en tast hierdoor de ozonlaag niet aan. De GWP waarde is echter 1774 en scoort dus hoog, maar mag zeker nog ingezet worden. Installaties met een GWP waarde vanaf 2500 mogen niet langer gebruikt worden. R407c is een synthetisch koelmiddel dat is samengesteld uit de gassen R134a (52%), R125 (25%) en R32 (23%). Deze componenten vallen allemaal onder de HFK.

Koudemiddel R134a

Ook koudemiddel R134a valt onder de HFK en wordt ingezet voor vele toepassingen. Het gas wordt  zowel in medium en hoge temperatuur koelingen voor commerciële doeleinden gebruikt, in huishoudelijke klimaatsystemen, maar ook in airconditioning systemen van auto’s. R134a kent een GWP waarde van 1430. Voorheen was koudemiddel R134a wereldwijd de standaard voor mobiele airconditioning systemen. Vanwege milieuvriendelijke doelstellingen van de overheid wordt R134a langzaam uitgefaseerd. Toch zal R134a nog langdurig toegepast worden om de reeds in gebruik zijnde systemen te kunnen onderhouden.

Profiteer van onze snelle service

In de wereld van de koeltechnische branche is het essentieel dat we snel kunnen handelen. Gasnodig.nl is flexibel en kan zich aanpassen aan uw wensen. Doordat vrijwel alle producten bij ons voorradig zijn, kunnen we perfect schakelen en inspelen op uw vraag. We beschikken over eigen vervoer en staan in nauw contact met diverse koeriersdiensten om uw order zo snel mogelijk bij u te leveren. U kunt spoedorders bij ons plaatsen binnen heel Nederland. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Ook hier profiteert u van onze snelle service.

Interesse? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaand formulier. Start met uw KVK nummer en dan worden de basisgegevens automatisch aangevuld. Vul vervolgens per type uw gewenste aantal in. Wij stellen een passend voorstel op met de producten die door u zijn aangevraagd. Voor vragen of advies kunt u contact met ons opnemen.  Ik ontvang graag een offerte voor onderstaande koudemiddelen:


  Let op: wij verkopen koelgas uitsluitend aan BRL100 en/of BRL200 gecertificeerde bedrijven.

  Order met spoed? Neem direct contact op.

  Heeft u last van een lekkage of ander technisch probleem waardoor u met spoed onze producten benodigd? Wij zorgen voor een spoedige en gepaste afhandeling van zaken. U kunt ons 24/7 bereiken op 06-53186742.

  Spoedorder plaatsen – bel direct
  • 24/7 bereikbaar

  • Dekking in heel nederland

  • Servicegericht

  • Spoedorders mogelijk