Stikstof 2024-01-18T09:58:44+00:00

Verkoop van hoogwaardige stikstof oplossingen

Stikstof is een essentieel element en in diverse sectoren een onmisbaar product. Van de chemische- en voedingsmiddelenindustrie tot medische toepassingen (zoals het invriezen en bewaren van organen en huid). Deze veelzijdigheid is mogelijk dankzij de unieke eigenschappen van stikstof: het kan vloeibaar worden tot -196 °C en als gas is het volledig inert.

Voordelen van stikstof

Bovendien heeft stikstof de afgelopen jaren zijn weg gevonden naar de autobandenindustrie, wat aanzienlijke voordelen met zich meebrengt. Een groeiend aantal autobanden wordt nu gevuld met stikstof, en dat is geen toeval. Het gebruik van stikstof in plaats van gewone lucht in autobanden heeft twee belangrijke voordelen:

 • Brandstofbesparing: Stikstof zorgt voor een stabielere bandendruk over een langere periode, wat resulteert in een efficiënter brandstofverbruik. Dit kan leiden tot besparingen op uw brandstofkosten en een verminderde ecologische voetafdruk.
 • Verbeterde veiligheid op de weg: De kans op een klapband wordt aanzienlijk verkleind wanneer stikstof wordt gebruikt. Dit komt omdat stikstofmoleculen groter zijn dan zuurstofmoleculen, wat helpt om de bandenspanning stabiel te houden en de temperatuur binnen de band te reguleren, waardoor het risico op oververhitting wordt verminderd.

Optimaliseer uw brandstofverbruik en verhoog de veiligheid op de weg met onze hoogwaardige stikstofoplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen profiteren van de voordelen van stikstof, ongeacht uw branche of toepassing.

Voor welke toepassingen wordt stikstof o.a. gebruikt?

Bij ons vindt u industrieel geproduceerd stikstofgas, ook bekend als dikstikstof, met talloze toepassingsmogelijkheden waarvoor ons stikstofgas wordt gebruikt:

 • Aircosystemen: Stikstof wordt gebruikt om airconditioningsystemen in auto’s af te vullen.
 • Automotive: Stikstof wordt ingezet voor het oppompen van autobanden, wat stabiliteit en efficiëntie op de weg bevordert.
 • Bevriezing: Stikstof wordt gebruikt voor het bevriezen van diverse items, waardoor het een waardevolle tool is in verschillende industrieën.
 • Blusmiddel: In noodgevallen wordt stikstof ingezet als een blusmiddel vanwege zijn eigenschap om zuurstof te verdrijven.
 • Voedingsmiddelenindustrie: Stikstof wordt gebruikt als conserveringsmiddel in de voedsel- en drankenindustrie.
 • Duiksport: Stikstof wordt gemengd met zuurstof en gebruikt als vulmateriaal voor duikcilinders.

Eenvoudig stikstof kopen – Flexibele leveringsopties

Bij JC van Loon Gasservice bieden we stikstof aan in handige cilinders van verschillende inhoudsmaten, variërend van 10 liter tot maar liefst 50 liter. Bij ons kunt u stikstof op verschillende manieren verkrijgen, afhankelijk van uw behoeften. Of u nu stikstof in cilinders, bulkhoeveelheden of tanks nodig hebt, wij bieden flexibele leveringsopties die aansluiten bij uw specifieke wensen. Als u vragen heeft over stikstof of ons omruilsysteem met landelijke dekking neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel 0416 – 372844. Wij helpen u graag verder.

Producten

Interesse? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaand formulier. Start met uw KVK nummer en dan worden de basisgegevens automatisch aangevuld. Vul vervolgens per type uw gewenste aantal in. Wij stellen een passend voorstel op met de producten die door u zijn aangevraagd. Voor vragen of advies kunt u contact met ons opnemen.  Ik ontvang graag een offerte voor onderstaande industriële gassen:


  Wij sturen u binnen 1 à 2 werkdagen een passende offerte op basis van uw aantallen.

  Order met spoed? Neem direct contact op.

  Heeft u last van een lekkage of ander technisch probleem waardoor u met spoed onze producten benodigd? Wij zorgen voor een spoedige en gepaste afhandeling van zaken. U kunt ons 24/7 bereiken op 06-53186742.

  Spoedorder plaatsen – bel direct
  • Korte lijnen

  • 24/7 bereikbaar

  • Grote voorraad

  • Snelle leveringen