Zuurstof 2024-06-04T07:32:50+00:00

Zuurstof is onmisbaar in de voedingsmiddelenindustrie

In de voedingsmiddelenindustrie spelen gassen een cruciale rol bij het verpakkingsproces om ervoor te zorgen dat producten in optimale staat bij de consument belanden. Deze verschillende verpakkingsgassen zijn uniek vanwege hun specifieke eigenschappen en voordelen.

Eén van de meest gebruikte verpakkingsgassen is zuurstof (O2). Zuurstof vervult meerdere essentiële functies voor het verpakken van voedsel. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

 • Behoud van de versheid van het product: Zuurstof voorkomt het bezwijken van verpakkingen van zeer vochtige en vetbevattende voedingsmiddelen. Door zuurstof te reguleren, blijven producten langer vers en smakelijk.
 • Kleurbehoud: Zuurstof speelt ook een cruciale rol bij het behouden van de natuurlijke kleur van uw voedingsproducten. Het voorkomt oxidatie en behoudt de aantrekkelijke uitstraling van het product.
 • Behoud van stofwisseling: Zuurstof ondersteunt de stofwisseling van voedingsmiddelen, waardoor ze langer houdbaar blijven en hun voedingswaarde behouden.

Zuurstof is een veelzijdig gas met uiteenlopende toepassingen

In ons dagelijks bestaan speelt zuurstof een belangrijke rol. Zuurstof is een veelzijdig gas met een breed scala aan praktische toepassingen, en daarom biedt JC van Loon Gasservice een uitgebreid assortiment zuurstofcilinders.

In de lasindustrie wordt zuurstof bijvoorbeeld gebruikt voor diverse lasprocessen. Bovendien speelt zuurstof een cruciale rol in de medische wereld, waar het wordt gebruikt voor de behandeling van mensen met ademhalingsproblemen. Ook in de luchtvaart en bij diepzeeduiken is zuurstof onmisbaar voor de veiligheid.

Altijd voldoende zuurstof op voorraad

Kwalitatief zuurstof wordt opgeslagen in drukbestendige cilinders, ook wel bekend als zuurstofflessen. Bij JC van Loon Gasservice hanteren we een efficiënt en klantvriendelijk huur-ruilsysteem zonder onnodige kosten. U betaalt een vaste huurprijs per fles en u wordt onderdeel van het ruilsysteem. De kosten voor de inhoud van de nieuwe cylinders worden per vulling gefactureerd en de huurkosten worden per maand verzameld op één factuur. We plannen het transport op afroep of op structurele basis in en komen bij u langs waardoor u nooit zonder zuurstof komt te zitten. Een uiterst transparant proces. Doordat we dagelijkse routes rijden zijn spoedleveringen zijn ook mogelijk.

Neem contact op voor betrouwbare zuurstof leveringen

U kunt ook kiezen voor ons koop-ruilsysteem van JC van Loon Gasservice. Met dit systeem koopt u een gasfles eenmalig aan. De fles wordt uw eigendom, en de aanschaf is altijd inclusief de eerste vulling. U betaalt geen extra kosten zoals keurkosten of milieuheffingskosten, enkel de kosten voor de vulling. Wanneer uw gasfles leeg is wordt deze geruild tegen een volle. Eenvoudig te regelen via onze bestelportal www.gasbestellen.nl (vraag naar de mogelijkheden).

Neem vandaag nog contact met ons op (0416 – 372844) voor meer informatie over onze zuurstofoplossingen en hoe we uw processen kunnen verbeteren.

Producten

Interesse? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaand formulier. Start met uw KVK nummer en dan worden de basisgegevens automatisch aangevuld. Vul vervolgens per type uw gewenste aantal in. Wij stellen een passend voorstel op met de producten die door u zijn aangevraagd. Voor vragen of advies kunt u contact met ons opnemen.  Ik ontvang graag een offerte voor onderstaande industriële gassen:


  Wij sturen u binnen 1 à 2 werkdagen een passende offerte op basis van uw aantallen.

  Order met spoed? Neem direct contact op.

  Heeft u last van een lekkage of ander technisch probleem waardoor u met spoed onze producten benodigd? Wij zorgen voor een spoedige en gepaste afhandeling van zaken. U kunt ons 24/7 bereiken op 06-53186742.

  Spoedorder plaatsen – bel direct
  • Korte lijnen

  • 24/7 bereikbaar

  • Grote voorraad

  • Snelle leveringen